Jean Piaget

Jean_Piaget_in_Ann_ArborJean Piaget (9. august 1896 – 16. september 1980) var en schweizisk psykolog, som er kendt for sine studier af tankeprocesser hos børn.

Område

Erkendelseslære, udviklingslære eller kognitiv teori.

Stikord

Viden tilegnes aktivt, startende med motorisk/kropslige og gradvis overgang til sproglige aktiviteter, skemaer ændres ved assimilation (fastholdelse, indpasning det nye til skemaer, som findes i forvejen), akkumodation (tilpasse sig nyt ved nydannelse eller omstrukturering af skemaer, som findes i forvejen), 4 faser for udvikling.

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.