0

Videnskab.dk – Årets specialepris i matematik fundet

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Årets specialepris for bedste kandidatspeciale i matematik uddeles i dag. Hæderen går til cand. scient. Kåre Schou Gjaldbjæk fra Københavns Universitet, for specialet “Højere Forgreningsgrupper og Artin-føreren”.

Dansk Matematisk Forening uddeler hvert år prisen for bedste matematikspeciale til en lovende ung matematiker, og med prisen følger 15.000 kroner kontant.

Specialet er meget langhåret

Når man spørger Kåre Schou Gjaldbæk om, hvad specialet handler om, begynder han at grine.

»Det er en meget langhåret historie, som ligger i den gren af matematikken, der hedder talteori,« fortæller han, mens han leder i hukommelsen efter"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Årets specialepris i matematik fundet

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved