0

Videnskab.dk – Angst for matematik kan ses i hjernen

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Er regnestykker morsomme gåder, som du glæder dig til at løse? Eller giver tallene dig ondt i maven og svedige håndflader?

Hører du til den sidste kategori, kan du have angst for matematik – en speciel form for angst, der knytter sig til netop behandling af tal og ligninger, og som angiveligt rammer tæt ved 60 procent af befolkningen.

Og nu mener amerikanske forskere, at angsten for tal er en helt håndgribelig form for angst.

Efter at have fMRI-skannet46 børn, som løste plus- og minusopgaver, konkluderede forskerne, at hjernen hos dem med angst"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Angst for matematik kan ses i hjernen

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved