0

Videnskab.dk – Bohr-breve afslører: Matematikkens ‘Nobelpris’ bliver uddelt på forkert grundlag

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Hvert fjerde år hædres matematikkens genier med den prestigefyldte Fieldsmedalje.

Den er blevet kaldt for matematikkens svar på en 'Nobelpris' og uddeles hvert fjerde år af den Internationale Matematiske Union til mellem to og fire ekstraordinære matematikere.

Nu afslører nogle gamle breve fra den danske matematiker (og fodboldspiller og bror til Niels Bohr) Harald Bohrs hånd, at medaljen faktisk uddeles på det helt forkerte grundlag, skriver sciencemag.org.

Det er den amerikanske videnskabshistoriker og post doc ved Dartmouth College, Michael Barany, der har fundet brevene, og han fortæller til sciencemag.org, at brevene viser, at prisens oprindelige formål »grundlæggende"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Bohr-breve afslører: Matematikkens ‘Nobelpris’ bliver uddelt på forkert grundlag

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved