0

Videnskab.dk – Dansk professor på MIT: Matematik kan bruges til (næsten) alt

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Alt i naturen kan sættes på formel, hvis bare man er dygtig nok.

Om det så er, hvordan sæbe flyder ned over en ståltråd, hvordan en skovbrand breder sig, eller hvordan holdninger bliver delt af mennesker, kan det blive beskrevet i en matematisk model – for eksempel en differentialligning.

Diffentialligninger er vanvittigt svære at definere kort og præcist for en udenforstående. Man kan sammenligne den med en normal ligning, som du kender fra folkeskolen – for eksempel 'X = 2+4'. Den beskriver et endeligt og fast resultat, som i dette tilfælde er 6.

En diffentialligning beskriver derimod en udvikling fra en tilstand"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Dansk professor på MIT: Matematik kan bruges til (næsten) alt

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved