0

Videnskab.dk – Dansk supercomputer løser 10 milliarder års hovedregning

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Sidste år meddelte et stolt forskerhold fra University of Texas i Austin, at det var lykkedes at løse et matematisk problem, der har spøgt i miljøet i mere end 30 år.

Regnestykket var løst på deres supercomputer Stampede, men forskerne kunne ikke efterregne resultatet, fordi regnestykket var så stort. Men det er nu lykkedes for forskere på SDU ved hjælp af deres egen supercomputer. Det skriver sdu.dk.

»Det er det største matematiske bevis nogensinde, og at verificere så stort et bevis kræver en ekstremt stor indsats. Det ville kræve 10 milliarder års koncentreret læsning at gå det igennem for"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Dansk supercomputer løser 10 milliarder års hovedregning

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved