0

Videnskab.dk – E=mc² ændrede verden totalt

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Formlen er forudsætningen for atomkraft og atombomber, men også for eksperimenterne med at genskabe The Big Bang, som lige nu foregår i Europas største fysiklaboratorium på grænsen mellem Frankrig og Schweiz.

Fysikeren Stefania Xella er ansat på Niels Bohr Institutet og arbejder med intet mindre end universets skabelse. Men hvad har det med formlen at gøre?

Det kræver lidt baggrund. E=mc² er en del af Einsteins relativitetsteori, som meget kort fortalt udsprang af hans revolutionerende idéer om, at lysets hastighed er konstant (c), og at fysikkens love er ens, uanset hvor hurtigt man bevæger sig.

Masse"

Læs mere på:
Videnskab.dk – E=mc² ændrede verden totalt

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved