0

Videnskab.dk – Forskere knækker det amerikanske personnummer

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Med Facebook og andre sociale netværkstjenesters invasion er et menneskes personnummer ofte en sidste private bastion.

Men i USA har to forskere knækket den amerikanske pendant til cpr-nummeret ved hjælp af matematiske og statistiske værktøjer.

Da det amerikanske Social Security Number (SSN) giver adgang til menneskers finansielle oplysninger og fungerer som et middel til at kontrollere identiteten af en lang række finansielle institutioner, udgør det nye brud en reel risiko for at muliggøre identitetstyveri.

Det absurde ved de amerikanske forskeres metode til at udregne personnumrene er, at den baserer sig på oplysninger stillet til rådighed fra den amerikanske"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Forskere knækker det amerikanske personnummer

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved