0

Videnskab.dk – Hvorfor skal vi vide noget om primtal?

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Primtal er mere end positive heltal, der kun kan divideres med tallet 1 og sig selv og stadig give et helt, positivt tal. Primtal er nemlig et matematisk mysterie. 

Et mysterie, som matematikerne har forsøgt at afdække, lige siden Euklid cirka 300 år før vor tidsregning beviste, at der findes uendeligt mange primtal.

For nylig blev det hidtil største primtal fundet i forbindelse med et igangværende projekt – GIMPS-projektet eller 'The Great Internet Mersenne Prime Search' – der har til formål at afsløre primtal af en særlig sjælden art.

Afgørende, at vi har kendskab til egenskaber

Det nyfundne primtal har intet mindre end 23.249.425 cifre"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Hvorfor skal vi vide noget om primtal?

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved