0

Videnskab.dk – Krigen om koderne

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Når danske ingeniørstuderende på DTU skal lære om moderne kryptologi, så kan de hente inspiration i en lille transportabel kodemaskine fra 2. Verdenskrig.

Den tyske Enigma satte standarden for kodemaskiner, og den er et skoleeksempel på, at den part, der forstår at holde på sine hemmeligheder i en krig, er foran på point, mens den part, hvis hemmeligheder bliver afluret, er bagud.

Enigmamaskinen lignede en gammeldags skrivemaskine. Dens simplicitet og brugervenlighed gjorde, at det var muligt for enhver telegrafist at sende kodede meddelelser og modtage meddelelser i kode og afkode dem.

»De principper vi bruger i dag til kryptering er"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Krigen om koderne

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved