0

Videnskab.dk – Matematik i Kina

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

På mange måder oplevede matematikken i Kina en uafhængig udvikling svarende til de fælles bestræbelser i andre civilisationer.

Kinas naturlige geografiske grænser (bjerge og hav) isolerede på den ene side landet fra fremmed påvirkning og på den anden side, når landet endelig blev erobret af indtrængende fjender, så blev de assimileret i den kinesiske kultur snarere end at søge den forandret i retning af deres egen kultur. I konsekvens heraf gennemgik Kina en kontinuert kulturel udvikling fra omkring 1000 f.Kr. og fremefter.

Ligesom det kinesiske sprog var matematikken i det gamle Kina meget koncis. Som regel var den"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Matematik i Kina

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved