0

Videnskab.dk – Matematiker finder mulig kur mod diabetes

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Flere end 300.000 danskere lider af diabetes. Af dem har omkring 30.000 type 1-diabetes.

Endnu er det ikke lykkedes verdens forskere at finde en kur mod type 1-diabetes - eller for den sags skyld type 2-diabetes - men nu har en dansk ph.d.-studerende i matematik muligvis fundet den.

Ved matematisk at analysere sygdommens forløb har forskeren fundet ud af, at immunforsvaret selv kan nedkæmpe sygdommen, hvis bare det får et boost af såkaldte makrofager - en type celler, der agerer kroppens skraldemænd og spiser døde celler.

Læs også: Opdagelse: Genfejl giver"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Matematiker finder mulig kur mod diabetes

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved