0

Videnskab.dk – Matematikere finder sært mønster i ’tilfældige’ primtal

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

 

Primtallene har fascineret mennesker i årtusinder, og matematikerne referer nogle gange til dem som 'tallenes byggesten'.

Men på trods af vores lange fascination af primtal ved vi forbløffende lidt om dem – for eksempel har vi svært ved at forudsige, hvornår det næste primtal dukker op i talrækken.

Men nu har forskerparret Kannan Soundararajan og Robert Lemke Oliver fra Stanford University overraskende opdaget et hidtil ukendt mønster i rækken af primtal.

Forskerne har opdaget, at hvis et primtal slutter på 1, så er sandsynligheden for, at det næste primtal også slutter på 1 faktisk mindre, end den ville være"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Matematikere finder sært mønster i ’tilfældige’ primtal

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved