0

Videnskab.dk – Matematikgeni hædret med Abelprisen

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

I søndags gik nordmændene amok i en blanding af grand prix-sejrsrus og national festdag. I går var det så vinderen af den prestigefyldte matematik-pris Abelprisen, russeren Mikhail Gromov, som blev hædret under en højtidelig ceremoni, hvor også dronning Sonja deltog.

Mikhail Gromov er professor i matematik ved Institut des Hautes Études Scientifiques, Bures-sur-Yvette i Frankrig. Han er ifølge Abelkomitéen en vor tids mest betydningsfulde matematikere og er især blevet berømt for sin forskning indenfor Riemannsk geometri, symplektisk geometri, gruppeteori og strengteori. Sidstnævnte er et af de mest hotte forskningsområder indenfor moderne teoretisk fysik.

Original og inspirerende matematiker

"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Matematikgeni hædret med Abelprisen

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved