0

Videnskab.dk – Matematikkens græske arv

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Omkring 600 f.Kr. begyndte grækerne for alvor at betragte matematik som en logisk struktur og som et redskab til at forstå kosmos, men det er vanskeligt at sige hvorfor.

Alt hvad man med sikkerhed ved er, at fra omkring dette tidspunkt var grækerne overbevist om, at universet i alt væsentligt er rationelt organiseret, og at alle naturfænomener følger en præcis og stabil plan; rent faktisk en matematisk plan. Grækerne blev derved det første folk, der forsøgte at ræsonnere sig til forklaringer på fænomener i omverdenen.

Geometri

De matematiske argumenter hos grækerne var stort set geometriske argumenter, og"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Matematikkens græske arv

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved