0

Videnskab.dk – Matematisk gennembrud: Dette er den største sofa, der kan komme rundt om to hjørner

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

De flester kender det. Den ultimative flyttetest. Kunsten at flytte en sofa rundt om et hjørne. 

Den matematiske gåde ligger i spørgsmålet; hvad er formen på den største sofa, som man kan få igennem og rundt om en gang med et 90 graders hjørne?

Et spørgsmål, der har optaget matematikere i over 50 år.

'Sofaproblemet' blev det døbt af den østigsk-canadiske matematiker Leo Moser i 1966, der dengang præsenterede det som et uløseligt matematisk problem. 

Problemet ligger i bevisførelsen. Den matematiske udfordring ligger nemlig i at finde den største sofa og at bevise, at det er den største. Uden et endeligt bevis er der altid"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Matematisk gennembrud: Dette er den største sofa, der kan komme rundt om to hjørner

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved