0

Videnskab.dk – Renæssancens matematik

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

De græske tanker og idéer i filosofi og matematik slog for alvor igennem i Europa ved slutningen af den middelalderlige periode.

De klassiske græske tekster om geometri og talteori samt de tekster om algebra og trigonometri, som blev udviklet af araberne, blev oversat til latin og derved almindelig kendt blandt lærde folk.

Oprettelsen af mange nye universiteter i kombination med opfindelsen af bogtrykkerkunsten og dermed øget tilgængelighed af masseproducerede bøger om matematik skubbede yderligere til denne udvikling.

Blandt de indflydelsesrige bøger kan nævnes Libro de Algebra publiceret i 1532 af den berømte portugisiske matematiker Pedro Nunes (1502-1578),"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Renæssancens matematik

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved