0

Videnskab.dk – Skak i skolen gør børn bedre til matematik

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Smid skoleskak på skemaet. Det vil få børnene til at lære matematik hurtigere.

Sådan lyder budskabet i et nyt videnskabeligt studie, der viser, at børn, hvis lærere implementerer skoleskak i matematikundervisningen én time om ugen, lærer matematik meget hurtigere end deres jævnaldrende.

Forskningsresultatet vækker jubel blandt forskerne bag det.

»Effekten rammer især de børn, som ikke trives, og dem, som keder sig i undervisningen. Det synes vi er rigtig fedt, for ofte er det netop de børn, vores indsatser i skolen ikke når. De børn, som klarer sig fint og er glade, har dog ingen større effekt af det,« fortæller"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Skak i skolen gør børn bedre til matematik

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved