0

Videnskab.dk – Verdens ældste ‘computer’ lavet i lego

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Oldtidens ingeniører burde slet ikke kunne fremstille så sofistikeret et stykke mekanik. De 30 forbundne bronzetandhjul sidestiller den i stedet teknisk med 1700-tallets urværk.

Derfor forbløffede det videnskabshistorikere verden over, da man i år 1900 bjærgede det 2.000 år gamle græske apparat fra Antikythera-skibsvraget ud for den græske ø Antikythera mellem Kythera og Kreta.

Siden antikken havde maskinen, man i dag betegner som verdens ældste computer, ligget beskyttet på bunden af havet.

Nu har man gennem utallige rekonstruktioner og analyser fundet frem til, at den blev brugt til at udregne himmellegemernes bevægelser - det vil dengang"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Verdens ældste ‘computer’ lavet i lego

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved