0

Videnskab.dk – Video-foredrag: Sådan blev tyskernes Enigma-kryptering knækket

Videnskab.dk har til emneordet ‘matematik‘ netop skrevet, at:

"

Det har altid været populært at forsøge at skjule information fra andre. Og især i krigstid er det en god ide at afholde fjenden fra at gennemskue beskeder, som indeholder ens næste træk, svage punkter eller anden hemmelig information.

Derfor var det under 1. Verdenskrig et stort problem, at de krypterede tekster altid blev knækket relativt hurtigt af modparten. Og derfor satte den tyske ingeniør Arthur Scherbius efter krigen sig for at udvikle en krypteringsmaskine, hvis koder ikke kunne knækkes. Således blev maskinen Enigma til.

Da det tyske militær opdagede maskinen og brugte den under 2. Verdenskrig markerede det en"

Læs mere på:
Videnskab.dk – Video-foredrag: Sådan blev tyskernes Enigma-kryptering knækket

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som adjunkt hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Skriv en kommentar

Vær den første, der skriver en kommentar!

Skriv et svar

  Subscribe  
Notificér ved