0

Præsentation af TimelineJS

TimelineJS er en tidslinje, som meget nemt kan laves ved hjælp af en hjemmeside og et Google regneark. Derefter kan man linke til eller indlejre tidslinjen i fx en blog. Jeg har fx indlejret en tidslinje i indlægget “Om blogs og sociale medier“. Tidslinjen kunne bruges til at beskrive en udvikling, en række højdepunkter, et program, en biografi m.m.. Det er muligt at indlejre medier fra en lang række webressourcer (bl.a. YouTube, Soundcloud, Wikipedia, Flickr, Twitter m.fl.). Og da TimelineJS også understøter embed.ly og html-koden <iframe>, så kan man stort set indlejre alt.
Se dokumentationen.

Den helt store gevinst ligger i, at man fx kan sætte elever til at samarbejde i Google-regnearket samtidig. Når de anvender kategorier (næstsidste kolonne i regnearket), så er det desuden muligt at lade hele klassen arbejde med at bidrage i regnearket, men have forskellige opgaver. En gruppe kunne have opgaven at forholde sig til forskellige datoer, en anden gruppe til personer, en tredje til …

Oversigt:

Demo: Om blogs og medier

Pris: gratis

Sprog: dansk/engelsk/tysk m.fl.

Login: Google

Direkte link: Ja

Indlejring: Ja

Link: timeline.knightlab.com

Video: Vejledning

Kollaboration: Ja

Delingsfunktion: Nej

Aldersgruppe: Alle med Google-konto

 

Videopræsentation

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som lektor hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er tidligere fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Leave a Reply

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments