I forbindelse med det første seminar på studiet så blev vi i gruppe 10 sat sammen med 2 MIL-studerende fra 2. år. Her fik jeg vist en super nyttig app til studiet, som hed Goodreader. Det har fået mig til at samle et par apps og online tjenester, som jeg/vi bruger meget her i opstarten. Hvilke apps og tjenester bruger du? Skriv dem i kommentarfeltet nederst på siden her. Mon ikke, at der også kommer en opfølgning, når jeg først er kommet i gang med studiet?!
Sharing is caring.
1. GOODREADER
Denne app er super god, da den bl.a. muliggør at læse, markere og skrive i diverse filer, såsom pdf’er og andre tekstfiler. Men det absolut bedste er, at den kan læse op. Både på engelsk, tysk, dansk og flere andre sprog. Det letter læsningen en del, at man kan få det læst op. At man kan markere teksten, skrive kommentarer og søge efter tekst, gør det desuden meget overskueligt at finde de gode steder igen.
Link
www.goodreader.com (vejledning på dansk)
App Store / IOS
2. SEND ANYWHERE
Denne hjemmeside er simpelthen en gave for dem, som gerne vil dele filer, såsom dokumenter, billeder, videoer m.m.. Tjenesten tillader, at man meget simpelt deler filer vha. en 6-cifret kode. Der er ingen begrænsning på filstørrelser eller antal. Derudover er det gratis og findes både, som hjemmeside og som app/udvidelse/plugin til en utal af enheder.
Link
www.send-anywhere.com (vejledning på dansk)
Google Play / Android
App Store / IOS
Chrome Store
3. GOOGLE DRIVE
Google Drive giver mulighed for at have et online lager (et slags online USB-stick) af filer/tekst, som man kan samarbejde omkring. Muligheden for at kommentere i hinandens filer er særlig brugbart i studiet.
Links
Om Google Drive
direkte link til drive.google.com
Google Play / Android
App Store / IOS
Chrome Store
4. SKYPE
Dette er et program som giver mulighed for at oprette videomøder eller blot stemmeopkald fra stort set alle enheder. Et andet alternativ er at lave et Google Hangout.
Link
Google Play / Android
App Store / IOS
5. PADLET
Padlet.com er en gratis web 2.0-ressource. Her får man mulighed for at oprette en væg, som andre (eksempelvis eleverne) kan skrive på. Man får mulighed for at skrive, indsætte et link, uploade filer eller tage billeder direkte med webcam. Sitet virker på alle enheder. Mens der skrives på væggen, så kan man samtidig også se, hvad de andre skriver. Det er specielt godt, hvis man vil brainstorme eller videndele.
Link
App Store / IOS
6. PREZI
Prezi er et godt værktøj til at lave flotte præsentationer.
Link
Google Play / Android
App Store / IOS
7. TRELLO
Trello er et processtyringsværktøj, som hjælper med at skabe overblik i processen. Nemt og hurtigt. Et alternativ kunne være clyp.it.
Link
Google Play / Android
App Store / IOS
8. EDMODO
Edmodo er et slags online klasseværelse med rig mulighed for at samarbejde.
Link
Google Play / Android
App Store / IOS
9. AUDIOCOPY
AudioCopy er en god app, som tillader at der optages lydklip. Lyden kan efterfølgende redigeres og sendes til andre devices via fx appen fra send-anywhere. Brug den fx til at gemme tanker eller interviews.
App Store / IOS
10. ZOTERO
Med dette program får man mulighed for at gemme sine kilder (tekster, bøger, links m.m.) online, så man har adgang til en oversigt og kan indsætte henvisninger til dem i det rigtige format (fx APA), når der skrives i Word eller andet. Og så er det gratis.
Link
Google Chrome Store
[…] har tidligere skrevet en top 10 over værktøjer, som kunne være gode at anvende på MIL-studiet. Her vil jeg nu komme med en ‘Top […]
Hej Troels Jeg er også rigtig glad for goodreader og dens synkronisering med Google drev. Dog mangler jeg mulighed for at annotere powerpoint, word, og billeder. Det rummer goodreader ikke store muligheder for. Til det formål bruger jeg evernote. Pt er det en ok løsning, men jeg søger et system der kan synkronisere til google drev, så jeg har alt samlet et sted. Jeg kigger for tiden på notability https://itunes.apple.com/us/app/notability/id360593530?mt=8# og kan ikke helt finde ud af, om jeg skal skifte. Har du en holdning til det? I øvrigt er det et lækkert layout du holder dig på bloggen 😉… Read more »
Hej Jesper. Jeg har faktisk ingen erfaringer med at bruge Goodreader til Word, PowerPoint eller billeder, men du kan jo godt gemme PowerPoints og Word-dokumenter i pdf-format. Billeder kan du også printe til en pdf-printer (via software). Dermed kan du åbne dem i Goodreader. Jeg har også tidligere brugt Evernote, men gik væk fra den, da jeg synes, at den blev for kommerciel. Kender ikke til Notability, men den vil jeg da hurtigst muligt kigge på. Jeg har førhen benyttet Microsoft OneNote til mine noter. Den virker også til iPad. Men jeg bruger pt. ikke nogen noteprogrammer. Forsøger at holde… Read more »
Hej Steen. Ja, jeg kender den også godt og har den liggende. Fedt, at du bidrager. AppWriters tale er meget god og også bedre end Goodreader. Goodreader kan dog også godt synkronisere med Google-drev. Det har jeg sat op. Alle de ændringer (markeringer, noter m.m.), som jeg laver i pdf’erne bliver gemt direkte i Google-drevet igen. Jeg kan endda selv vælge, om den skal overskrive den originale fil, eller om der skal gemmes en ny version. Det fungerer rigtig godt. Tror, at det handler om, hvad man er til. De er jo begge to rigtig gode tjenester/apps. AppWriter må komme… Read more »
Fin liste Troels. Vil kraftigt anbefale denne extension/app også – (den banker goodreader) – appwriter cloud. Dansk software der, godt nok dyrere end goodreader, men den gør det også meget bedre. Appen virker på tablets selvfølgelig – og som extension til Chromebrowseren. Finten er, at den integrerer med google drive også. Derved får man fx mulighed for at indlæse et pdf-dokument i appwriter – få teksten læst op på dansk/engelsk/tysk osv. – men også annotere i selve pdf-en.