0

Tanker om blogging og læring

Følgende skal ikke ses som færdige tanker, men blot ufuldstændige tanker, som er nedfældet i en proces med et ønske om større forståelse af forskellige emner og selve studiet.

At jeg forholder mig til at det at inddrage en blog i min virksomhed gør, at jeg må forholde mig til det både på et faktuelt og på et meta-plan. Altså, hvordan og hvorfor inddrage en blog i min undervisning? Det forekommer mig, at jeg på baggrund af mine egne skemaer / min erfaring forholdsvist nemt kan forholde mig til, hvordan jeg skal inddrage bloggen. Interessant er således nærmere, hvorfor. Det bør også nok være “hvorfor”, som først bliver besvaret, før jeg går til “hvordan”.

Dette indlæg vil være genstand for de første spæde tanker vedrørende det at inddrage blogging i min virksomhed og de tanker om læring, som dukker op i den forbindelse. Tankerne bygger på min forståelse af Læringens univers  og Educational blogging .

 

Hvorfor?

Hvordan?

 

Litteratur

Dohn, N. B., & Johnsen, L. (2009). E-læring på web 2.0. Samfundslitteratur.
Downes, S. (2004). Educational Blogging. EDUCAUSE Review, 39(5), 14–26. https://net.educause.edu/ir/library/pdf/ERM0450.pdf
Hermansen, M. (2005). Læringens univers (5th ed.). Århus: Klim.
Sorensen, E. K., Takle, E. S., & Moser, H. M. (2006). Knowledge-building quality in online communities of practice: focusing on learning dialogue. Studies in Continuing Education, 28(3), SCE. http://vbn.aau.dk/da/publications/knowledge-building-quality-in-online-communities-of-practice(26d16b00-ac63-11db-b942-000ea68e967b).html

 

 

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som lektor hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er tidligere fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Leave a Reply

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments