0

Ucviden.dk – Inspiration til fremtidens naturfaglige uddannelser: En antologi

Ucviden.dk har udgivet:

Fremtidens naturfaglige uddannelser • Naturfag for alle – vision og oplæg til strategi er udarbejdet af en arbejdsgruppe nedsat af Uddannelsesstyrelsen og indeholder anbefalinger og bud på en strategi for udvikling af undervisning og kompetenceudvikling for undervisere og elever/studerende – i naturfagene på forskellige niveauer og på tværs i uddannelsessystemet.

Gruppens anbefalinger omfatter bl.a.
• at naturfagene skal være for alle og indgå i den almene dannelse
• at naturfaglige kompetencer skal være grundlag for sammenhængende beskrivelser af naturfagene på langs, på tværs og på alle uddannelsesniveauer
• at den naturfaglige uddannelseskultur styrkes
• at lærerkompetencerne styrkes.

Rapportens 2. bind – den selvstændige publikation Inspiration til fremtidens naturfaglige uddannelser • En antologi indeholder en række essays om væsentlige problemstillinger for naturfagene.

Der er tidligere udsendt publikationer med rapporterne fra arbejdsgrupperne inden for matematik, danskfaget og sprogfagene.

Link til kilde

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som lektor hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er tidligere fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Leave a Reply

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments