0

Ucviden.dk – TMTM2014: Tidlig Matematikindsats Til Marginalgruppeelever – rapport til Egmontfonden

Ucviden.dk har udgivet:

Denne afrapportering beskriver gennemførelsen af projektet TMTM 2014, der fokuserer på at afhjælpe og forebygge matematikvanskeligheder hos elever, der tidligt indikerer at være – eller at kunne komme i vanskeligheder. Elever gives en særlig undervisning ud fra særlig kortlægning, og lærerne der står for kortlægning og undervisning har gennemgået en særlig træning.
Rapporten henvender sig til alle, der har interesse for elever i matematikvanskeligheder i grundskolen. Projektet er et omfattende projekt. Vi har foretaget forskelige typer undersøgelser i forbindelse med projektet i en erkendelse af, at det er læreres og elevers reaktioner på og opfattelser af interventionen, som er afgørende for interventionens virkning. Derfor omhandler afrapporteringen mange aspekter vedrørende: hvilke interventioner har lærerne foretaget, hvordan har de virket, hvorfor har de virket, og hvordan får man indblik i elevers og læreres opfattelse?

Link til kilde

Troels Gannerup Christensen

Jeg er ansat som lektor hos Læreruddannelsen i Jelling, hvor jeg underviser i matematik, specialiseringsmodulet teknologiforståelse, praktik m.m. Jeg har tidligere været ansat som pædagogisk konsulent i matematik og tysk hos UCL ved Center for Undervisningsmidler (CFU) i Vejle og lærer i udskolingen (7.-9. klasse) på Lyshøjskolen i Kolding. Jeg er ejer af og driver bl.a. hjemmesiderne www.lærklokken.dk og www.iundervisning.dk, ggbkursus.dk og er tidligere fagredaktør på matematik på emu.dk. Jeg går ind for, at læring skal være let tilgængelig og i størst mulig omfang gratis at benytte.

Leave a Reply

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments